Trezor galéria

IV. Bakonyszücsi Művésztelep kiállítása – PÁRLAT

2024. március 20., szerda 18:00

2024. március 20., szerda 18.00

A kiállítást megnyitja: SZENTIVÁNYI-SZÉKELY ENIKŐ textilművész

Kiállító művészek: BÓDI KATI grafikus, illusztrátor; BOROS ANIKÓ nemezes iparművész; HUSZTI KINGA nemezes iparművész; KOVÁCS GABRIELLA textilművész; PÓCS JUDIT nemezes iparművész; VOTIN DÓRA festőművész

A meghívásos művésztelepet Huszti Kinga indította útjára négy évvel ezelőtt, bakonyszücsi házában. A ház és kert adottságai, szelleme, a falu és a környező vidék békéje tökéletes helyszíne a zavartalan, ihletett alkotásnak, mely szinte elérhetetlen a ma több szerepben teljesítő nők számára. A textilművészet, festőművészet, grafika területéről érkeztek eddig hazai és külföldi résztvevők. Jelen tárlaton a 2023-as művésztelep résztvevőinek munkái láthatók.

Amikor az élet akadálypályáján előrejutva, végre együtt vannak a művészek, akkor teljes figyelmüket az alkotásnak szentelhetik. Engedik, hogy a Jelen, az adott pillanat kihívásai és lehetőségei alakítsák munkájukat, ezeket az érzéseket, állapotokat képezik le. Gazdagítja ezt az időt a gondolatcsere, megtermékenyítő vita, valamint a betekintés egymás alkotó folyamataiba.

Látogatható 2024. április 12-ig hétköznapokon 10-18 óra között.

A belépés díjtalan!

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

www.nka.hu

Eseménynaptár

2024. április
 1 
 2 
 6 
 8 
 9 
14
15
21
23
24
27
29