Archívum

2024. február 13., kedd
16:00

Tárlatvezetés a Képmás-Másképp című kiállításban

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2024. február 13-án, kedden 16.00 órakor Schild Tamás fotóművész és Ilya Gaponov festőművész közös tárlatvezetésére. A program ingyenes és 17.00 óráig tart.

Tovább
2024. február 05., hétfő
18:00

REFLEXIÓ mentorpályázat nyerteseinek kiállítása

A B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Karinthy Szalon közös, REFLEXIÓ címmel meghirdetett mentorpályázata nyerteseinek kiállítása.

Tovább
2024. január 25., csütörtök
18:00

TOMAY KATALIN iparművész – METAMORFÓZIS

"Az élet innen odáig tart. Közte kicsit túl alacsony vagy túl magas a hőmérséklet, kissé magasabb vagy alacsonyabb légnyomás, és már szó sincs semmiről, meg nincs is, aki szólna. Csak határok között élünk." (Sławomir Mrożek)

Tovább
2023. december 13., szerda
18:00

SCHILD TAMÁS fotóművész és ILYA GAPONOV festőművész | KÉPMÁS – MÁSKÉPP

Schild Tamás és Ilya Gaponov portréi – bármilyen távol esőnek látszik is alkotói módszerük -, a közös emberire, a létben közös rész-vétre helyezik a hangsúlyt; így válnak a képmások – még ha másképp is jeleníti meg őket a két alkotó –, összeillővé, némelykor kihívóvá, de az emberi arc méltóságát mindig megőrzővé.

Tovább
2023. december 07., csütörtök
18:00

SZEGEDI KATALIN illusztrátor – AMÁLIA ÚTJAI

A kiállításon Boldizsár Ildikó Magvető Kiadónál megjelent köteteinek Szegedi Katalin által festett eredeti illusztráció láthatók.

Tovább
2023. december 02., szombat
11:00

ADVENTI PRÉMIUM ART FAIR – kortárs iparművészek designvására

Idén is több mint negyven kiállító ékszerei, kiegészítői, lakberendezési tárgyai, kézműves textiljei, ruhái várják majd a látogatókat a galéria tereiben.

Tovább
2023. november 15., szerda
18:00

SZÉKÓ GÁBOR szobrászművész – KISBOLYGÓK

Univerzumunk születése után 13,8 milliárd évvel öntudatra ébredt. Világegyetemünk apró, tudattal rendelkező részei kis kék bolygójukról teleszkópokkal pásztázták a kozmoszt, és újra meg újra felfedezték, hogy minden ismert létező valami jóval hatalmasabb dolog parányi része csupán. Egy naprendszerhez, egy galaxishoz és az univerzumhoz tartoznak, amelynek több száz milliárd egyéb galaxisa bonyolult mintázatba rendeződik, amelyeket kisebb […]

Tovább
2023. november 09., csütörtök
18:00

TEMESI APOL textiltervező – MATERIAL CRUSH

„Nézem az anyagot és az anyag visszanéz rám. Visszatükrözi, hogyan vagyok képes, ha képes vagyok kapcsolódni birtoklás nélkül. Visszatükrözi minden nap, hogy megengedő vagyok-e, ha természetszerűen más adottságai mentén mutatná meg magát, tudok-e örülni, ha mást mutat magából, mint amire számítottam volna. Folyamatos kölcsönös kapcsolódás. A gyapjú és én 7 éve alakítjuk egymást.” (Temesi Apol) […]

Tovább
2023. október 18., szerda
18:00

KUNGL GYÖRGY (1955-2023) – Befejezetlen kiállítás

Az idén váratlanul elhunyt Kungl György, Munkácsy-díjas keramikus-szobrászművész az utóbbi évtizedek magyar kerámiaszobrászatának egyik legegyénibb hangú alkotója volt. Kiállításunk címének magyarázata, hogy azt 2022-ben maga Kungl György kezdte el előkészíteni, halála azonban megakadályozta a munka befejezését.

Tovább
2023. szeptember 14., csütörtök
18:00

CZEBE ISTVÁN üvegművész kiállítása – HÁLÓ NÉLKÜL

A háló nélkül egy kis ugrás a semmibe. Folyamatos gondolkozás anyagban és térben,  egy nagyon egyszerűnek tűnő rendszerben.

Tovább
2023. szeptember 06., szerda
18:00

Hommage à Duchamp – Fotóalapú válogatás a Tóth Csaba Gyűjteményből

A kiállítás három generáció – a hetvenes évek neoavantgárdja, az ezredforduló médiatudatos alkotói és a mai fiatal művészek – munkáiból mutat be magyar és nemzetközi műveket.

Tovább
2023. augusztus 24., csütörtök
18:00

EKLEKTIKÁTÓL A BRUTALIZMUSIG // 2017-2022 között feltárt építészeti értékek Budapesten

A most bemutatásra kerülő mintegy 100 épület válogatás a Fővárosi Önkormányzat által 2017 és 2022 között védelem alá helyezett több, mint 340 épületből.

Tovább
2023. június 15., csütörtök
18:00

SZIRÁNYI István képző- és fotóművész kiállítása – RÉTROviseur

Ez a kis kamarakiállítás nem lehet életmű-kiállítás, de egy bizonyos életutat reprezentál. Merítés a múltból egészen a máig; idő-kollázs, tér-idő. Fotók, festmények, grafikák, szitanyomatok, tárgyak, művészkönyvek, naplók –felölelve több mint negyven évet.

Tovább
2023. június 14., szerda
18:00

ZAGYVAI SÁRI fotóművész kiállítása – AITOTÍPIA

Miután a mesterséges intelligencia létrehoz egy képet, előveszem a digitális fájlt, és előhívom az analóg fotólaborban. Az analóg laborban lecserélem a filmet egy digitális képernyőre, létrehozva a digitális és analóg technológia hibridjét. A pixelek és szemcsék egy felületen történő megjelenítésével kísérleteztem.

Tovább
2023. május 18., csütörtök
18:00

NYÍRI KATALIN textilművész kiállítása – JÖVŐSZÖVŐ

Nyíri Katalin kéziszövéssel foglalkozó textilművész, aki a maga készítette szövetekből faliszőnyegeket, ruhadarabokat, öltözékkiegészítőket, textilékszereket és egyedi tárgyakat hoz létre.

Tovább
2023. május 17., szerda
18:00

ŐRY ANNAMÁRIA festőművész kiállítása – NYUGALOM

Őry Annamária a magyar festészet természetelvű hagyományának követője. Társadalmi témáktól távol, a tiszta látvány világában építi festői életművét.

Tovább
2023. május 13., szombat
11:00

TAVASZI PRÉMIUM ART FAIR

kortárs iparművészek designvására

Tovább
2023. április 20., csütörtök
18:00

VASALI KATALIN fotóművész kiállítása – MAJD LESZ MÁSIK

Vasali Katalin személyes szemszögből dolgozza fel lírai fotósorozatában azokat az érzéseket és jelenségeket, amelyeket a vetéléssel kapcsolatban megélt, és amivel az azt követő időszakban találkozott a feldolgozás útján. // A kiállítás témája felkavaró, kérjük látogatáskor ezt figyelembe venni!

Tovább
2023. április 19., szerda
18:00

BOROS MIKLÓS JÁNOS szobrászművész kiállítása – MERŐLEGES VALÓSÁGOK

A víz, mint alapvető természeti elem, különböző érzékelhető tulajdonságaiban, jelenségeiben inspirációkat, a hozzá való megfelelő (kontemplatív) viszony meghatározó példát adott számomra a szobrászati alapállásom kialakulásához, sőt a témaválasztásaimat is döntő módon befolyásolta.

Tovább
2023. március 17., péntek
18:00

OLÁH SÁNDOR ötvösművész kiállítása – IDŐUTAZÁS

2021-ben kértek fel a Magyar Állami Operaház központi nagycsillárjának restaurálási és rekonstrukciós munkáira. A 12 méter magas 4 méter átmérőjű világítótestet Ybl Miklós korabeli tervei alapján, az eredeti koncepció szerint ismét felfelé álló karokkal alkottuk újra.

Tovább
2023. március 16., csütörtök
18:00

RABÓCZKY JUDIT RITA szobrászművész kiállítása – VASRA VERVE

Rabóczky Judit Rita legújabb szobrai büsztök testek nélkül, maszkok fejek nélkül. Talált fémhulladékokból, háztartásban használt vastárgyakból, okafogyott szerszámarzenálból hegesztett vasszobrok. A hét büszt a nagyravágyó, öntelt parancsnoki magatartást, a tizenhat maszk néhány gyarló, emberi tulajdonságot jelképez.

Tovább
2023. február 16., csütörtök
18:00

TÓTH-VÁSÁRHELYI RÉKA iparművész kiállítása – NŐI SORSFONAL

Tóth-Vásárhelyi Réka a kokeshi készítés hagyományosan férfiak által gyakorolt művészetét méltón és nőként is elismerten képviseli itt Európában, Magyarországon. Alkotásaiban benne van az alapanyagul szolgáló minden egyes darab fa élettörténete és a kész babák egyénisége, egyedisége. Új anyagának koncepciója a nőt állítja középpontba, női szerepeket és minőségeket elemez.

Tovább
2023. február 15., szerda
18:00

SZOTYORY LÁSZLÓ festőművész kiállítása – VÁLOGATÁS – MÚLT ÉS JELEN

„A repülős képek hátteréből kezdtek újra főszerepet kérni a ciprusok, pálmák, dzsungelek, tengeröblök és tengerfelszínek és hullámok, mint önálló organikus lények. Előjöttek, megjelentek újra a tájkép „mániáim” (ciprusok, pálmák…), amiket azért nevezek mániáknak és nem korszakoknak, mert a „korszak” kicsit fellengzős, azonkívül annak van eleje és vége, az én „mániáimnak” azonban nincs végük, mert mind újra és újra vissza-vissza térnek. A tájképek újbóli bűvöletében megjelentek előttem a nagy kedvencek, Watteau elképesztő lombkoronái, Claude Lorrain gyönyörű kikötői, de Chirico metafizikus tengerhorizontjai, Rousseau dzsungeljei és Tiziano nagy jeleneteiből előtűnő leopárdjai. És ezek összhatásából mind több parafrázist festettem.  "

Tovább
2022. december 03., szombat

ADVENTI PRÉMIUM ART FAIR

kortárs iparművészek designvására

Tovább
2022. december 02., péntek
17:00

VÉKONY FANNI és ÉGI MARCELL ékszertervezők kiállítása – KVANTUMHAB

Közös vágyunk, hogy a megszokott alkotói munkánkban váratlan ötletek és szokatlan anyagok ugorjanak elő a semmiből.

Tovább
2022. december 01., csütörtök
18:00

NAGY GÁBOR GYÖRGY képzőművész kiállítása – A Föld végső elhagyásának lehetséges érintői

Napjaink eseményei sokunkban teljes menekülési vágyat idéz elő...

Tovább
2022. október 28., péntek
17:00

MARANASATI – HORVÁTH DÁNIEL festőművész kiállítása

Vegyünk egy mély lélegzetet…

Tovább
2022. október 26., szerda
18:00

Bartl 90. – művek magángyűjteményekből

Bartl József festőművész emlékkiállítása

Tovább
2022. október 20., csütörtök
18:00

FISE FINISSZÁZS

Divatbemutató és kiadványbemutató

Tovább
2022. október 15., szombat

FISE ART FAIR

designvásár a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület több mint 20 tervezőjének részvételével

Tovább
2022. október 05., szerda
18:00

FISE40 – jubileumi kiállítás

Pályafutása elején sok fiatal alkotó érezheti úgy, hogy magukra maradnak az iparművészet, a design világában, nehezebben jutnak információhoz, nehezen találnak utat munkáik a közönséghez. Attól is tarthatnak, hogy szakmai kapcsolataik elhalványulnak, megszakadnak. Ezen gondok megoldására jött létre 40 évvel ezelőtt a Fiatal Iparművészek Stúdiója, mely immár közhasznú egyesületként, elismert szakmai szervezetként tevékenykedik.

Tovább
2022. szeptember 08., csütörtök

EGYENSÚLY – rejtett üzenetek | MINYA MÁRIA keramikusművész kiállítása

Az egyensúly elsősorban olyan állapot, melyben a testek nyugalmi helyzetet vesznek fel, miután az ellentétes irányból ható erők és mozzanatok kiegyenlítették egymást. Vajon meddig állhat fenn ez az állapot, és mi van, ha felborul? Vajon mi lehet az üzenet megfejtése, és segít-e elnyerni az egyensúlyt? Hol és hogyan törekednek egyensúlyra az itt látható tárgyak, installációk, kompozíciók? Mi az összefüggés a tárgyak közt, mi lehet a megfejtés?

Tovább
2022. szeptember 01., csütörtök

Horváth Károly és Köő Adrien kiállítása

Az illusztrálás mellőzésével, színészi eszközökkel, szubjektív megközelítésben próbáltam ábrázolni e képzőművészek személyiségét, és művészetük sajátos esszenciáját.

Tovább
2022. augusztus 11., csütörtök

Turistakalauz – Kovács Kálmán festőművész emlékkiállítása

A Turistakalauz című tárlat a 2020-ban, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban rendezett Kovács Kálmán-kiállításhoz hasonlóan, a 60-as és 70-es években készült absztrakt képekből és képsorozatokból válogat, bemutatva ezáltal azt a kíváncsi, kísérletező attitűdöt, ami Kovács Kálmán grafikai munkásságát jellemzi. A képeket válogatta: Faludy Judit és Szuda Barna.

Tovább
2022. augusztus 10., szerda

Ékszereink üzenete – KIRÁLY FANNI ékszertervező kiállítása Rákossy Péter fotóművész portréival

Főként ékszereket tervező ötvösművészként Király Fannit mindig az ember és az általa viselt ékszer viszonya foglalkoztatta. Tervezési kiindulópontja - talán merészen fogalmazva - az ékszer, mint a tudatot befolyásoló pszichológiai eszköz vizsgálata és használata, mint a viselkedést döntően befolyásoló tényező.

Tovább
2022. július 05., kedd

MásKert

A két alkotó nemrégiben talált egymásra, a véletlen adta a lehetőséget, hogy bemutassák hasonló gondolataikat a világról és a szakmáról.

Tovább
2022. június 09., csütörtök
18:00

Pillangóhatás

Válogatás a szekszárdi 3. Digitális Agóra 2021, Nemzetközi Triennálé műveiből

Tovább
2022. június 08., szerda
18:00

75-55 – Simon Csilla fotóművész életmű-kiállítása

1962-ben Budapesten volt a Műkorcsolya Európa-bajnokság…ez meghatározó a fotóssá válásomban. Így kezdődött...

Tovább
2022. május 12., csütörtök
18:00

Várbiró Kinga Evelin: Őrző kerámiáim – jubileumi kiállítás

Mit tud megőrizni egy kerámia, egy csendes és szilárd anyag, ami hol súlyos, hol pedig irreálisan áttetsző vagy éppen repedezett felületű és sérült? Rá tudok-e bízni titkokat?

Tovább
2022. május 11., szerda
18:00

Kettős látás. Újmédia művészet Barta Péter gyűjteményéből

A digitális robbanás új utakat nyitott a kortárs művészet előtt. Barta Péter gyűjteményéből olyan művek láthatóak, amelyek élnek e lehetőségekkel, és humorral, kritikával reflektálnak azok kommunikációs hatásaira.

Tovább
2022. május 10., kedd
19:00

Óvatos hajnal – Gera Noémi kirakatkiállítása

Gera Noémi a fény és fenntarthatóság hívószavak mentén új kollekcióval készül...

Tovább
2022. április 14., csütörtök
18:00

Puderettek a Létbüfében

Megtekinthető 2022. május 6-ig hétköznapokon 10-18 között a rendezvények függvényében. A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2022 hivatalos programjának része. The exhibition is a part of the official program of Budapest Photo Festival 2022.

Tovább
2022. április 13., szerda
18:00

Kezeket fel/kezeket le!

Az otthonápolás nehéz, fájdalmas és tabuszerű jelenségét dokumentáltam, azt remélve, hogy nekem, a családomnak, és más, hasonló helyzettel küzdő embereknek is segítséget nyújthat a képeken keresztüli sorsközösség érzete.

Tovább