Beszélgetés

MÁSSALHANGZÓ I vendég: Spiró György

2022. október 24., hétfő 18:00

Utak – és nem végállomások, történetek – és nem befejezések, nem a siker, hanem ami és aki mögötte van. A Mássalhangzó megmutatja a részeket az egészben, a titkot a sztoriban, a valódi embert a munka és az alkotás mögött.

Kulturális beszélgetéssorozat Gréczy Zsolt vezetésével. Minden hónapban egy prominens kulturális szereplővel indul meg a beszélgetésfolyam a világlátásukról, művészetükről, magukról, nekünk.

A Mássalhangzó következő vendége Spiró György Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész és műfordító. Munkái között olyan alkotásokat találhatunk, mint a Csirkefej, Az imposztor, Prah, Árpádház, Fogság vagy akár a tavaly megjelent esszékötete, a Mikor szabad ölni? Spiró dolgozott a kaposvári Csiky Gergely Színház dramaturgjaként, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatójaként, és a szegedi Nemzeti Színház művészeti főtanácsadójaként is. Tagja a Magyar PEN Clubnak és alapítótagja a Digitális Irodalmi Akadémiának.

„Arra való az irodalom, hogy ne érezzük magunkat magányosnak, és megtapasztaljuk azt a sokszor keserű, de alapvetően mégis felemelő érzést, hogy olyan szörnyű helyzetben, mint amilyenben most éppen vagyunk, voltak már mások is; amint ezt megérezzük, helyzetünk máris kevésbé reménytelen.” – írja Spiró György. A kortárs irodalom egyik élő klasszikusa minden műfajban alkot, munkásságát nagyjából minden létező díjjal elismerték már. Szókimondóan fogalmaz a közélet kérdéseiben is. Vele beszélget Gréczy Zsolt írásról, színházról, kultúráról, hogy honnan hová tartunk, és jó-e ez nekünk.

Az esemény fővédnöke dr. László Imre.

Az eseményre való belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a b32@ujbuda.hu e-mail címen lehet.

Eseménynaptár

2024. március
 1 
 2 
 5 
 9 
11
13
15
16
17
18
23
27
28
29
30
31