Szabadtér

Törőcsik Mari filmestek a Feneketlen-tónál

2023. augusztus 08., kedd

 

HELYSZÍN: Új Budai Parkszínpad (XI. került, Tas vezér u. 7.)

augusztus 8. 20:30
KÖLYÖK
fekete-fehér magyar vígjáték, 91 perc, 1959 (12)

Kölyök, ez a kedves, kétbalkezes fruska már sok galibát okozott a dunaújvárosi Vasműben. Még szerencse, hogy az igazgató nem mond le róla, sőt, Kölyök még a rendőrségen is talált egy pótpapát magának. A kis kócos beleszeret új brigádvezetőjébe, de Gordon Jóska észre sem veszi. A lány szomorúságában majdnem a Dunába fúl, amikor egy arra járó idegen megmenti. A jóképű Kondor Géza meglátja benne a nőt, és este táncolni viszi a lányt. Jóskában feltámad a féltékenység, Kölyökben az önérzet, végül azonban mindkettőjükben a szerelem győzedelmeskedik.
rendező: Szemes Mihály

 

augusztus 15. 20:30
SZERELEM
fekete-fehér magyar játékfilm, 98 perc, 1970 (12)

A magyar film egyik legszebb alkotása a történelmi-társadalmi érdeklődés és a szubjektív nézőpont szintézise. A szereplők intim világa a történelem viharaival dacol. Az ötvenes években János politikai okokból került börtönbe. A férjére hűségesen váró Luca olyan környezetet teremt haldokló anyósa köré, mely elhiteti az öregasszonnyal: fia Amerikában filmez, boldog, megtalálta élete célját. Jönnek a levelek Amerikából, s az öregasszony büszkén emlékezik vissza János gyerekkorára, egyre több emléket idéz fel. A két nőt a múlt, a szeretett férfival kapcsolatos áradó emlékek kötik össze. A külvilág, ahonnan Luca mindig egy kis ajándékkal lép be az öregasszonyhoz, némaságba burkolt és fenyegető, s egy baráti beszélgetésből az is kiderül, hogy Lucának biztonsága érdekében válnia kellene. Aztán egy nap kiszabadul János. Luca odaadó szeretettel fogadja, és beszámol neki anyja haláláról.
rendező: Makk Károly

 

augusztus 29. 20:30
AURORA BOREALIS – ÉSZAKI FÉNY
színes, magyar filmdráma, 104 perc, 2017

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.
rendező: Mészáros Márta

A rendezvény ingyenes!
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a rendezvényen kép- és hangfelvétel készül.

A helyszín kutyabarát.

Eseménynaptár

2024. március
 1 
 2 
 5 
 9 
11
13
15
16
17
18
23
27
28
29
30
31