Hírek

Pánik, avagy Katona László, Kovács Krisztián és Kovács Lehel az idegösszeomlás szélén

Mika Myllyaho Pánik című művét viszi színpadra a Nézőművészeti Kft., a fél világon végigsöprő vígjáték szeptember 24-én érkezik a B32 Galéria és Kultúrtérbe. A negyvenes éveikben járó férfitrióról szóló történet Tárnoki Márk rendezésében kerül bemutatásra, Katona Lászlóval, Kovács Krisztiánnal és Kovács Lehellel a főszerepben.

Mika Myllyaho finn dramaturg, rendező és színész 2010 óta a Finn Nemzeti Színház főrendezője, drámaíróként leginkább a Pánik-Káosz-Harmónia trilógiáról ismert. Darabjaiban hétköznapi emberek egzisztenciális válságát és küzdelmét dolgozza fel, ahogyan próbálnak a társadalom és közvetlen környezetük követelményeinek és elvárásainak megfelelni. A „Pánik” a harmincas-negyvenes férfiak válságát tárja fel három össze nem illő barát történetén keresztül.

Krisz hajnalban és részegen érkezik gyerekkori barátja, Laci lakására, majd másnap reggel zavartan és kétségbeesetten egy szívességet kér tőle: legyen a terapeutája egy hétig, mert (barátnőjét idézve) „addig nem mehet haza, amíg nem rendezi életében a prioritásait”.

Krisz azonban nem tudja, hogy Laci is hatalmas egzisztenciális válságon megy keresztül: nemrég szakított kedvesével, túl van egy terápián, és most maga is éppen a lelki egyensúlyát keresi. Elmélyülésre, csendre és nyugalomra lenne szüksége, azonban Krisz érkezése megzavarja az „öngyógyítás és gyógyulás” folyamatában.

És ha mindez nem lenne elég, betoppan Laci öccse, a médiasztár Lehel is, aki Youtube csatornáján „wannabe pszichológusként csomagolja ki” vendégeit műsoraiban, azonban hamar kiderül, hogy hihetetlenül önző és képtelen odafigyelni másokra.

Egyikük sem tudja, hogyan segítsen a másiknak, mert képtelenek felismerni valós problémáikat és szembenézni saját nyomorúságukkal, éppen ezért ez a kényszerű és esetlen együttélés számtalan valószínűtlen és komikus, amolyan „vak vezet világtalant helyzetet” teremt…

Bemutató: 2023. szeptember 24., 25. 19 óra
További előadások: 2023. október 3., 20. 19 óra

Eseménynaptár

2024. április
 1 
 2 
 6 
 8 
 9 
14
15
21
23
24
27
29