Szabadtér

Budapesti Tavaszi Fesztivál

2022. április 29., péntek

Idén tavasszal ismét színes és izgalmas programokkal csatlakozik a B32 a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénykavalkádjához. A fesztivál utolsó hetében életre kel a Gárdonyi tér: május 10-én este Gergye Krisztián társulata egy köztéri kép-performansszal kápráztatja el a járókelőket, ahol képzőművészet és a tánc párhuzamaira fókuszál. Május 14-én, szombaton a TÁP Színház előadóművészei egy lebilincselő utcaszínház keretében hívják fel a figyelmet a közterület mint színpadi tér használatának kérdéseire, a befogadó és előadó kapcsolatára. A fesztivál utolsó hétvégéjén  két alkalommal is hallhatjuk az egyik legnépszerűbb big bandet: a 17 tagból álló Budapest Jazz Orchestra egy igazán különleges hangulatú pop-up előadással lepi meg a közönséget, a zenekar szombaton és vasárnap a kerület egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjának aulájában, az ALLE-ban adja elő legnépszerűbb slágereiket, hangulatos lüktetést adva az épület középpontjának.

Május 10-től a B32 kirakata is új köntösbe öltözik: Gera Noémi ékszertervező a fény és fenntarthatóság hívószavak mentén készült új kollekciója kerül bemutatásra.


MÁJUS 10. 19:00 – GERA NOÉMI x B32 x BTF // KIRAKAT KIÁLLÍTÁS – „ÓVATOS HAJNAL”
Gera Noémi ékszertervező a MOME formatervező tanszékének fémműves szakán végzett 2005-ben. Ékszereiben az ezüstön kívül gyakran alkalmaz rendhagyó anyagokat, például papírt, szalagokat, tükröt, szappant. A tervezésnél tág teret hagy a módosításoknak, a változtathatóság tárgyainak lényegi eleme. A kirakat kiállításra a fény és fenntarthatóság hívószavak mentén új kollekcióval készül.

MÁJUS 10. 21:00 – Gergye x B32 x BTF // SZINESZTÉZIA 2.0 – ELLENFÉNYBEN
Gergye Krisztián Társulata a köztéri kép-performanszban a képzőművészet és a tánc párhuzamaira fókuszál. Egy kortárs képzőművészeti alkotás vetített képe előtt, esetenként szinte benne táncolnak az előadók. Az alkotások vetített megjelenése lehetővé teszi, hogy ne csupán az egészet láttassák, hanem akár csak egy részletet emeljenek ki az előadók.

Előadó: Nagy Csilla, Kovács Domokos
Zene: Gryllus Ábris
Látvány, koreográfia, rendezés: Gergye Krisztián
Megidézett képzőművészek: Nagy Barbara, Trifusz Péter, Váli Dezső

MÁJUS 14. 14:00 és MÁJUS 15. 14:00 – BJO x B32 x BTF // FLASHMOB KONCERT AZ ALLEE-BAN
Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország legnépszerűbb big bandje. Évek óta világszínvonalon mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a jazz szinte minden válfaját.
A 17 tagból álló formáció a fesztivál keretében most egy igazán különleges hangulatú pop-up előadással lepi meg a közönséget: a zenekar szombaton és vasárnap a kerület egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjának aulájában, az ALLE-ban adja elő legnépszerűbb slágereiket, hangulatos lüktetést adva az épület középpontjának.

MÁJUS 14. 16:00 – TÁP x B32 x BTF // Kis Büdös Semmise
Kirakatban az utca. Utcát a kirakatba. Utcát kirakva nézőt berakva a kirakatba nézi önmagát a kirakott, hozzárakott valóságot, kirakva a valóságos helyére, az utcára.
Résztvevők: TÁP Akciócsoport 

 

Eseménynaptár

2024. március
 1 
 2 
 5 
 9 
11
13
15
16
17
18
23
27
28
29
30
31