Színház

Móga Piroska: Anyanapló

2023. szeptember 03., vasárnap 17:00

Az Y Csoport előadása

Az Anyanapló első változatában volt egy szereplő, – a legjobb barátom egyébként – akit a színdarab kedvéért Alíznak neveztem el. Ott ült velem az első ultrahangon, amikor kiderült, hogy baj van. Később, amikor ezt a jelenetet írtam, segített kiegészíteni mindazt, amit az én agyam közben már kitörölt…

Egy nő nincs egyedül, mikor várandós, mert ha más nem is, egy nagy pakli fehérköpenyes furcsa szerzet biztosan körülveszi. Egy nő mégis végtelen egyedül maradhat a várandóssága közepette, mert a sok „növekedéshez és töpörödéhez”, változáshoz, és érzelemhez, jó darabid talán még neki sincsen hozzáférése… Aztán tesszük a dolgunk, és egyszer csak elsurran előttünk a Fehér Nyúl, beugrik a fa odvába, és ott marad mögötte a feneketlen, tátongó mélység, mindazzal ami történt.
Nincs mit tenni. Beugrom én is.

A szereplő kimaradt a jelenetből és én lettem Alíz…

„Mindenben van tanulság, csak meg kell találni.” /Lewis Carroll/

ALÍZ: Móga Piroska

dramaturg: Bodor Panna
látvány: Molnár Anna
díszlet: Valcz Péter /Vinikli Műhely/
zene: Orbán Borbála
Nemszülinapi’ dal: Spáh Dávid
fény: Szilágyi Ottó
művészetterápiás szakértő: Feketéné Kovács Judit /Anyatérkép/
rendező munkatársa: Király Orsolya

rendező: Csábi Anna

Az előadás hossza szünet nélkül kb. 60 perc, amelyet egy művészetterápiás feldolgozó foglalkozás követ az érdeklődők számára (szintén kb. 60 perc)

Támogató: EMMI, Mamakör
Koprodukciós partner: Bethlen Téri Színház

A bemutató napján egész nap ingyenes programmal várunk:

10:00-12:00 “Most már akkor anya vagyok?” – hogy készülj és hogy ne készülj az anyaságra. /Interaktív műhely a Mamakör Alapítvány szakembereivel/

15:30-16:30 Betekintés a művészetterápiás élményfeldolgozás módszerébe – Feketéné Kovács Judit, mentálhigiénés szakember és művészetterapeuta, a Perinatus Alapítvány munkatársa várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni a művészetterápiás élményfeldolgozás módszerébe, amelyet akár az esti előadás után gyakorlatban is alkalmazhatnak a résztvevők.

Eseménynaptár

2023. szeptember
 1 
 2 
 4 
 5 
 7 
 8 
 9 
10
11
15
17
18
21
22
23
26
27