Trezor galéria

TÓTH-VÁSÁRHELYI RÉKA iparművész kiállítása – NŐI SORSFONAL

2023. február 16., csütörtök 18:00

Tóth-Vásárhelyi Réka a kokeshi készítés hagyományosan férfiak által gyakorolt művészetét méltón és nőként is elismerten képviseli itt Európában, Magyarországon. Alkotásaiban benne van az alapanyagul szolgáló minden egyes darab fa élettörténete és a kész babák egyénisége, egyedisége. Új anyagának koncepciója a nőt állítja középpontba, női szerepeket és minőségeket elemez.

„Lágyan ölelő,
Vörös női sorsfonal
Gyökerekhez köt.”
                    Renka
 
A női lét ciklikus vibrálása a Hold misztikumának befolyása alatt járja körtáncát. Állandó külső és belső változását, megújulási képességét csak a nők közötti vörös sorsfonál mentén érezhetjük meg és adhatjuk át egymásnak generációról generációra. Ehhez a kötelékhez csak születés által lehet csatlakozni, hiszen a köldökzsinór titka, a vérvonalak körforgása, illetve a női szenvedély vörös fonalából szőtt háló is a nőkkel születik. Ez a mágikus adomány az Ősanyáink öröksége, és ha méltón ápoljuk, a büszkesége is lesz!

Ezzel a kiállítással és szimbólikus női beavatással, a nők ősi tudása előtt szeretnék tisztelegni! (Tóth-Vásárhelyi Réka Renka)

Megnyitó: 2023. február 16., csütörtök 18.00 – Dr. Bacsek Júlia művészettörténész
DRESS CODE: vörös ruha, vagy kiegészítő női vendégeinknek
Látogatható: 2023. március 9-ig szerdától péntekig 10-18 óra között.
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap
www.nka.hu

Eseménynaptár

2024. február
 9 
11
18
20
24
27
29